Det är viktigt med valet av rätt strålkastare

Det finns massor av olika yrken och platser i samhället som är beroende av ett bra ljus. Här kan detta gälla allt från möjligheten att kunna jobba, till att det faktiskt även ser till att ta dig hem oskadd. Jo, denna sajt handlar ju om flyg och då är det ju naturligtvis strålkastare och alla de effektiva lampor samt den belysning som finns på flygplatser det handlar om. Faktum är att en flygplats nog är en av de platser i samhället som du finner den största bredden av belysning på. Här ska det finnas allt från belysning i vänthallar, kontor, toaletter och olika butiker samt även på landningsbanorna. Gällande strålkastare är det naturligtvis landningsbanorna som du finner dessa på. Detta även om strålkastare idag finns i allt från vanliga hem till byggplatser och för scenbruk.

Om proppen skulle gå på flygplatsen

Ja, denna rubrik är lite skämtsam. Idag används det inga proppar på flygplatser, utan det handlar om automatsäkringar. Detta samt ett reservsystem är det som skyddar flygplatsen vid strömavbrott. Om elen skulle sluta fungera på flygplatsen? Ja, då skulle det vara illa då detta inte enbart handlar om belysning. Här skulle också alla system för landning och navigation sluta fungera, och leda till att alla plan måste omdirigeras till andra flygplatser.

Om det bara skulle vara så att belysningen slutar att fungera, så blir det olika katastrof beroende på var detta händer. Skulle det vara i vänthallar, så är det oftast ingen fara för livet. Här kan det dock bidra till ökade stölder och eventuellt våld. Är det så att belysningen rörande de strålkastare som belyser landningsbanan skulle sluta fungera, är detta faktiskt inte så illa som det låter. Naturligtvis är det ett stort problem då piloten inte kan se landningsbanan, men detta kan även skötas via navigationsutrustning så att planet ändå kan landa.

Strålkastare på andra platser

Nu är det inte bara på landningsbanan som strålkastare finns på en flygplats. Här finns det också under nattetid på de olika platser dit vanliga resenärer inte ska gå. Här fungerar dessa som en varning, såväl som att belysa en person. Detta tillsammans med CCTV är det som gör att olika brott kan lösas om något skulle inträffa. I övrigt kommer strålkastare att finnas på många andra platser i samhället. Faktum är att du kan ha dem i ditt hem utan att du tänker på det. Här är de av en lite svagare karaktär men fungerar precis likadant. I det fallet kallas de för spotlights.